hållbarhet

Vi på Grandiosa älskar verkligen pizza och är stolta över att tillverka den godaste och bästa fryspizzan i hela världen.
Som ett av Sveriges stora livsmedelsföretag ger det oss ett stort ansvar att verka mot en hållbar framtid. Vi arbetar därför för att minska klimatpåverkan av vår produktionsprocess, hitta de godaste och bästa ingredienserna för miljön och för att ta fram mer och fler hållbara produkter.
Här kan du läsa om vår pizzaproduktion i Vansbro, hur vi tänker kring vårt klimatavtryck, vårt samarbete med Bower för att förbättra återvinningen av våra förpackningar och hur vi ser på framtiden. Om du är sugen på att se hur din favoritpizza påverkar planeten hittar du alla smaskiga detaljer här.

STENUGNSBAKAT I VANSBRO​

I Vansbro, i hjärtat av Dalarna, stenugnsbakas tusentals pizzor av Grandiosa varje dag och det är här vi letar efter nya sätt att flytta gränserna för hur Grandios en pizza kan bli. Här hyllas den svenska pizzakulturen och letas ständigt efter nya genidrag inom pizzavärlden.
Vi älskar pizza och allt som hör till; krispig botten, smält ost och nya spännande smaker. Här, i Sveriges största pizzeria, bakas allt från våra tjockbottnade läckerheter till de tunna, krispiga varianterna med svenska smaker och de generöst toppade pizzorna med mycket av det goda. Grandiosa vill hylla det storslagna genom smakupplevelser för hela Sverige!

Grandiosa pizza, tillverkning, pizzaugn, Vansbro

KLIMATAVTRYCK

Vi på Grandiosa arbetar ständigt för att förnya och förbättra vårt arbete för att främja hållbarhet. För att se till att vi tar hand om vår del av pajen (pizzan) gör vi klimatberäkningar på alla våra produkter. Du som pizzaälskare kan lätt läsa varje pizzas avtryck på planeten inne på respektive produktsida.

Hållbarhet i pizzavärlden

Vi på Grandiosa tycker att det är viktigt att ta ansvar för hållbarhet och att lära sig mer om hur man kan göra skillnad. Vi arbetar därför ständigt för att lära oss mer om vilka förändringar vi kan göra. Här är exempel på några av de sakerna vi gör i vårt arbete för en bättre planet.

I vår fabrik använder vi oss av maskiner som fångar upp degspill. När degen bakas ut blir det alltid lite över – våra maskiner fångar alltså upp all pizzadeg som annars skulle gått till spillo och kavlar ut degen igen. Vi producerar även nästan alla våra pizzor i Vansbro här i Sverige. Vi väljer givetvis också med omsorg ut vilka råvaror som vi arbetar med för att försäkra att de inte behöver färdas världen över innan de hamnar på en pizza hemma i din frys. ​❤️🍕

VÅRT SAMARBETE MED bower​

Panta dina förpackningar från Grandiosa®

Grandiosa® samarbetar med Bower för att fler förpackningar ska återvinnas. Bower är en app som gör att du även får pant på förpackningar som är av plast, papper eller metall. Ladda ner appen och scanna streckkoden på förpackningen innan du återvinner den. Du samlar poäng som sen omvandlas till pengar eller kuponger.

Gör en insats för miljön – laddar ner appen och börja panta!

Grandiosa pizzor, bower logo
GRANDIOSA
Scroll to Top